Garen

De garens van mOetske

Ik gebruik verschillende soorten garen voor mijn mutsen, zoals bamboe, merino, sokkenwol, katoen, wol, mohair. Ik heb weinig acryl in mijn garens. De bamboedraad die ik gebruik in mijn mOetskes is een zacht glimmende draad die mooi afsteekt tegen alle andere garens waar ik mee werk. Ik gebruik behalve bamboe nog meer mooie materialen om de mutsen comfortabel te maken. 

Bij twee groothandels heb ik garen gevonden die ik geschikt vind voor de mOetskes. Daarnaast koop ik zo nu en dan ook garen bij winkels die ik tegenkom wanneer ik een stad bezoek. Daardoor heb ik een grote variatie aan kleuren en materialen.
Zo blijft iedere beanie uniek.

Wol
Wol wordt gevormd door dunne haren van de vacht van een dier zoals: schaap, Merino schaap, kameel, angora konijn, kasjmier geit, paard, yak, angora geit.Je hebt verschillende soorten wol: merino, alpaca, baby alpaca, scheerwol, angora, mohair enz.. Wol zorgt voor warmte. Wol bestaat uit veerkrachtige vezels die een hoge elasticiteit hebben. Juist daarom is wol geschikt voor een muts. Sommige mensen zijn allergisch voor wol.

Katoen
Katoen is een vezel afkomstig van de katoenplant. De vezels worden gesponnen tot draden. Die draden worden gebruikt om zachte luchtdoorlatende textiel of garen van te maken.

Bamboe
Bamboe is net als katoen plantaardig. De draden zijn soepel en glad.